Samen met de MBO-raad en het Kennispunt Onderwijs & Examinering hebben we een serie van 3 webinars over FE in (online) onderwijs geoganiseerd. Vanuit MBO Utrecht hebben Hetty van Luijk en Ruurd Adrian meegewerkt. Uit de MBO toolkit hebben we diverse werkvormen gebruikt!

In 3 webinars hebben de deelnemende mbo-docenten en onderwijskundigen kennisgemaakt met FE. Tijdens de webinars, maar vooral ook tussendoor hebben de docenten geexperimenteerd met FE in hun eigen onderwijs. Op 12 november 2020 was de afronding en hebben we geoogst: Wat heeft het werken met FE jou als docent, maar vooral ook jouw studenten opgeleverd? Door te kijken naar het studentenperspectief kwamen we op mooie inzichten! Bijvoorbeeld:

– Het geeft studenten rust; de bedoeling is duidelijker
– Studenten kwamen (tot mijn verrassing) met succescriteria die ik zelf ook voor ogen had!
– Doordat je steeds evalueert, doen studenten succeservaringen op. Dat geeft weer motivatie.

Wil je ook met FE aan de slag? Je vindt hier de pdf-bestanden van de powerpoints die we hebben gebruikt. De versies die je hier vindt, zijn anoniem gemaakt en de links werken niet meer. In de dia’s zie je wel welke FE-tools wij zelf hebben gebruikt tijdens de webinars, en hoe we de serie webinars hebben opzet.

Kennispunt FE webinar 1

Kennispunt FE webinar 2

Kennispunt FE webinar 3